Sohbet yapmaya başlamadan önce ilk konu olarak “sohbet nedir?” sorusunu ele alalım ve sohbetin anlamını kavrayalım.
Sohbet kelimesinin lügat karşılığı, karşılıklı konuşmaktır. Fakat bu kelime, fiilî konuşmanın ötesinde bir manaya sahiptir. Sohbet; bir olmak, beraber olmaktır. Arkadaş, dost olmaktır. İrşad etmek, nasihat etmektir. Yani sohbet, ayrıca kalbin bir fiilidir ve kalpten kalbe irtibatı da sağlar. Şüphesiz böyle bir irtibat, sağlıklı sonuç verirse anlamlıdır. Bunun için de sohbetin uyulması gereken bir adabı, kuralları vardır. Hem sohbet edenler, hem dinleyenler için.
Bir başka deyişle; mIRC ve Java client ortamlarında ve sosyal yaşamlarımızda herhangi bir düşünceyi, konuyu yazarın karşısında biri varmış gibi günlük, sıradan ve rahat bir dille anlattığı fikir yazılarına sohbet denir. Söz konusu olan bu yazılarda çeşitli konular yer alır ve bu konuların güncel konu veya kişisel konu olması önemli değildir. Her türlü konu hakkında yorum ve tartışma yapılabilir.
Sohbet kelimesinin anlamı kişiden kişiye görede degişebilir. Örneğin;
Sokrates’e Göre Sohbet
Bir insana pozitif anlamda ve yalın bir şekilde epmatiye dayalı karşılıklı konuşmaların tümüne sohbet denebilir
Bir Öğretim Görevlisine Göre Sohbet
İnsanların karşılıklı uyumlu olmaları hoş zaman geçirebilmeleri anlaşmaları için gösterilmesi gereken nezakettir.
Bize Göre Sohbet
İnsan topluluklarının birbirileri ile 2 yada ikiden fazla kişilerin bir mevki veya bir mekanda buluşarak, o anda aynı mekanda bulanan insanların birbirleri arasında geçen diyaloglarına sohbet denir.
Bütün bu bilgiler ışığında, sohbet‘in ne olduğunu daha iyi kavradığınızı umuyoruz ve sizi sohbet odalarımıza davet ediyoruz.